Här får du inspiration, råd och information

Att starta eget företag kräver en hel del förberedelser och här har vi samlat information om de vanligaste frågorna för att du snabbare ska komma igång. Här hittar du också länken till flera organisationer som kan hjälpa dig med goda råd inför starten.

Lokal rådgivning via NyföretagarCentrum Upplands Väsby

Ring:08-590 756 60 eller


0708-96 43 05 (Richard Culander)

Mailadress:

upplandsvasby@nyforetagarcentrum.se

I Upplands Väsby har alla människor som funderar på att starta eget företag kostnadsfritt tillgång till mer stöd i grupp eller individuellt via NyföretagarCentrum än i de flesta andra kommuner. Det är erfarna företagare från det lokala näringslivet som delar med sig av sina erfarenheter.

För nystartade företagare finns även tillgång till en arbets- och mötesplats i starthuset. Mer om NyföretagarCentrum Upplands Väsby på deras hemsida >>>>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ingår i Nyföretagarcentrum Sverige (1985),  en stiftelse som med stöd från företag och organisationer har till uppgift att stödja och utveckla nyföretagandet, öka överlevnadsfrekvensen för nya företag, skapa ökad stadigvarande sysselsättning genom att ge kostnadsfri och konfidentiell rådgivning för nyföretagare. Täcker närmare 200 kommuner som tar sig an ca 14 000 personer/år.

Regional rådgivning via Entrepreneur Sthlm
Erbjuder ett större, bredare och kvalitetssäkrat utbud av rådgivning oavsett var du bor i Stockholms län. Entrepreneur Sthlm köper rådgivning i olika former och tillför på så sätt mer resurser till länets stödsystem.

På hemsidan och genom olika aktiviteter samlas och marknadsföras alla aktörer gemensamt så att det ska bli enklare för länets entreprenörer, innovatörer och företagare att hitta i utbudet av kostnadsfri rådgivning.

Bakom denna satsning står Länsstyrelsen i Stockholms län, ALMI Företagspartner Stockholm, Innovationsbron Stockholm och Stockholm Business Region Development med stöd från EU:s regionalfond och Nuteks Program för att främja kvinnors företagande. Samverkande kommuner är Järfälla, Sundbyberg, Södertälje, Upplands-Bro, Upplands Väsby och Vallentuna. Mer information under Innovationsrådgivning i menyn till vänster och i länken i menyn till höger.

Bolagsverket
Handlägger registrering av företag och erbjuder rådgivning och vägledning.

IFS - Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscentrum
IFS har i uppgift att främja invandrarföretagandet i Sverige genom att:

  • stimulera till ökat företagande bland de olika invandrargrupperna
  • öka kompetensen hos de enskilda invandrarföretagarnaVerka för att förbättra klimatet för invandrarföretagen
  • initiera projekt med syfte att skapa nätverk mellan invandrarföretag och andra företag och organisationer

Innovation Stockholm
Företag och människor som bär på en idé om en produkt eller tjänst får unikt råd och stöd för att utveckla idén och kommersialisera den på marknaden, se mer under rubriken innovationsrådgivning i menyn till vänster.

Verksamt
Här hittar du information och e-tjänster från flera myndigheter, Bolagsverket, Skatteverket och tillväxtverket på ett ställe. Fler myndigheter kommer att tillkomma. Du kan till exempel skapa en affärsplan och ansöka om F-skatt. E-tjänsterna finns på Mina sidor.

Skatteverket
Arrangerar informationsträffar för nyföretagare runt om i landet. Myndigheten informerar bland annat om företagsformer, bokföringskrav samt moms- och skatteregler. Du kan även få skatteinformation på telefon 0771-778 778.

Kommande temamöten hösten 2013
Se mer på startsidan under Kommande Aktiviteter

6 november - Informationsmöte och Temamöte Ekonomi
21 november - Informationsmöte och Temamöte Bolag  

Årets Nyföretagare Upplands Väsby
2009 Michael Tjälldén, Adbreak AB

2009 Michael Tjälldén, Adbreak AB

2008 Håkan Johansson, Stenspräckning

2008 Håkan Johansson, Stenspräckning

2006 Camilla  Bäck, Camillas Hemtjänst

2006 Camilla Bäck, Camillas Hemtjänst

2005 Johan Granlund, Henrik Sundström - MAX FPS AB

2005 Johan Granlund, Henrik Sundström - MAX FPS AB

Sidansvarig: Leena Lahti
Senast uppdaterad: 2013-11-05
  Upplands Väsby Promotion • Kanalvägen 10 C • 194 61 Upplands Väsby • Tel 08-590 327 00 • info@uvp.se
Informationsansvarig för webbplatsen är Katarina Barter • Webbmaster är Ylva Källstedt